Welkom op Cosmos

neem gerust even u tijd om onze door onze webste te bladeren, voor verdere vragen kunt u altijd beroep doen op ons contact formulier.

Over ons

Cosmos is een recreatievoetbalploeg die opgestart is in 1979 door de Roger Vanzunderd.De gebroeders Michel en Jos Aendekerk en "Medo". Vrienden en kennissen die graag voetbalden werden erbij gehaald en al snel werden er wekelijks wedstrijden gespeeld op het voetbalplein langs de Martinuslaan in Wijshagen waar ook de Sportingboys hun thuiswedstrijden speelden. Rond deze tijd werd ook onze huidige voorzitter en T1 Jos Cleeren aan de ploeg toegevoegd.

Natuurlijk werden de goede jaren ook al eens afgewisseld met wat mindere jaren, en natuurlijk moesten er spelers bijgezocht worden omdat andere spelers stopten of te oud geworden waren.

Zo kwam het dat na Jos nog 2 gebroeders Cleeren aan de ploeg toegevoegd werden, Eerst Benny "onze topschutter aller tijden" en later ook Patrick.

Na een tiental jaren gespeeld te hebben op hun oorspronkelijke locatie , was onze ploeg genoodzaakt om samen met de Sportingboys te verhuizen naar een nieuwe accommodatie aan de Genitstraat in Meeuwen.

Toen er in de zomer van 2008 begonnen werd aan de omleidingsweg voor het vrachtverkeer van Genk naar Bree werden we verzocht om nogmaals te verhuizen, na omzwervingen via het voetbalplein aan de looppiste in meeuwen hebben we dan sinds dit jaar onze nieuwe thuisbasis gevonden. De sympathieke voetbalclub Sporting Ellikom heeft ons onderdak geboden en sindsdien mogen we hun "B" terrein gebruiken voor onze thuiswedstrijden.

Nu sinds een 2 tal jaren is de ploeg in zekere zin wel veranderd, de ’iets oudere’ generatie heeft plaats gemaakt voor een nieuwe generatie voetballers : vrienden van vrienden van spelers die samen een balletje willen trappen op zondag voormiddag , wat lang niet vanzelfsprekend is. Steeds meer ploegen worden geconfronteerd met oudere spelers die niet meer vervangen worden waardoor het voortbestaan moeilijk word.

Deze groep van spelers heeft één doel, dat is gezamenlijk een potje voetballen en plezier maken op- maar zeker ook langs het veld. Ook al zijn er soms discussies tijdens wedstrijden, na de wedstrijd is dit vergeten. Getuige hiervan zijn onze veelbesproken weekends en feestjes.

Samen blijven we ons wekelijks inzetten om onze 4de ster op ons logo te verkrijgen, deze sterren betekenen voor ons niet het aantal kampioenschappen dat we behaald hebben maar het aantal jaren dat de club bestaat.

Op onze site kan u wekelijks een update van de gespeelde wedstrijd verwachten en zullen op regelmatige basis foto’s van Wedstrijden en/of feestjes geupload worden.